Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

 

Robin Hood

edvin

Az új-zélandi születésű ausztrál, Oscar díjas Russell Crowe alakítja a legendás íjászt, Robin Hood-ot, aki Richárd király seregében szolgál. A szentföldi hadjáratból hazatérőben Oroszlánszívű Richardot Lipót, Ausztria királya elfogja. Angliában a testvére, János herceg kihasználja az alkalmat, és bátyja helyébe lép. Robin Hood  hazatérve Angliába egy csapat martalóc élén harcot kezd a korrupció ellen, hogy megszabadítsa faluját, Nottingham-et, a kegyetlen elnyomóktó,l és elnyerje szerelme, Lady Marion a kezét. A csinos, tűzről pattant özvegyet Cate Blanchett alakítja.

Cate Blanchett
Ridley Scott


Robin Hood az angol mondakör legismertebb hőse. Egyes történetek szerint közember, mások szerint nemesi származású. A XIII. századi Angliában azért küzd, hogy könnyítsen a szegény elnyomottak helyzetén, és ezáltal a szabadság örök jelképévé vált. Az írók, Ethan Reiff és Cyrus Voris újszerű megközelítésben mondják el a klasszikus mesét, amelyben a tolvaj, vagy hős kérdését is alaposabban boncolgatják. Ez a történet Scott szerint lényegesen közelebb áll a történelmi valósághoz.

Russell Crowe számos lebilincselő figurát formált már meg eddig. A színész még sem tartja magát elég érdekes embernek, pedig ebben a filmben is kemény személyiséget jelenít meg. Robin Hood alakja Ridley Scott felfogása szerint ugyanis sokkal komorabb, és nem annyira humoros, mint ahogyan azt korábbi Robin Hood-os filmekben láthattuk. Ez a Robin of Locksley inkább erőszakos, sötét karakterű.
A rendező és a hollywoodi sztár korábban már számos filmben dolgozott együtt. Nagy sikert hozott számukra a Gladiátor (2000), a Good Year (2006), az Amerikai gengszter (2007), valamint a Hazugságok hálója (2008). A Robin Hood című film már az ötödik közös produkció, és kétségtelenül ennek a költségvetése a legnagyobb, becslések szerint 120-130 millió dollár. Az alkotók bíznak a sikerben, és nagy hasznot remélnek a forgalmazásától. A filmet a 63. cannes-i fesztivál megnyitóján mutatják be idén, május 12-én.

A filmben csodálatos felvételeket láthatunk.

 

Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@