Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

A kanadai divatmágnás tovább gazdagodik

Fény és árnyék

 

A magánszigetek tulajdonosai között találjuk Peter Nygård kanadai divatmágnást is, övé a Bahama szigetek egyike. Lenyűgöző fehér homokos tengerpartok és csodás pálmaligetek tartoznak a 4,2 hektáros álomvilághoz.
Peter J. Nygård 1943-ban született a finn fővárosban, Helesinkiben.  A finn-svéd származású Nygård híres divatdiktátor, jelenleg egy finn-kanadai divatvállalat elnöke. Az üzletember a 70. leggazdagabb embernek számít Kanadában. A divatszakember nagycsaládos, hét gyermeke van. A kanadai milliárdost azonban nem csak a divat kereskedelem gazdagítja, hanem a magánszigete is. Kizárólag a leggazdagabbak számára kínál minden igényt kielégítő pihenési lehetőséget, és ez bizony szépen hoz a konyhára.
Nygård 1987-ben kezdte meg a sziget fejlesztését korszerű magán üdülő paradicsommá. A sziget házai a maja kultúra szellemében épültek, a maja civilizáció remekeit ötvözték a legkényelmesebb megoldásokkal. Többek között egy hatalmas üvegmennyezetű csarnok is található a csodavilágban, ez valóságos remekmű.
Főként híres és gazdag emberek pihenőhelyévé vált, hiszen csak ők képesek megfizetni az efféle nyaralás luxus költségeit. Járt már itt Sean Connery, Robert de Niro és Bush elnök is. Csodás strandok, medencék, akváriumok és teniszpályák várják a szuper gazdagokat, akiknek már csak egy kis privát szigeti pihenés hiányzik az életükből. Természetesen a milliárdos, és népes családja is gyakran igénybe veszi a paradicsomi világot. Peter Nygård saját privát Boeing 727 gépével érkezik. Sőt ha csoportok bérlik a házakat, akkor a szállításukról is gondoskodik.
A milliárdos a munkájának él és mindig nagyon elfoglalt. Fia, Kai elismerte, hogy fiatalabb korában azt kívánta bár csak több időt töltene velük az apjuk, de ma már hálásak azért, hogy a papa életvitelének köszönhetően rendkívüli esélyeket kaptak az életben.

 

 

 

 


Peter azt állítja, hogy kemény munkával szerezte meg vagyonát, ezért gyermekeit sem kényeztette. Kai három évet töltött például cég egyik a raktárban és a csomagolórészlegben. Alia lánya pedig, arról nyilatkozott, hogy mostanában már apjukkal utazgatnak a világ különböző országaiba, hogy ellátogassanak a vállalat különböző területeire, és megismerjék a rájuk váró feladatokat. Kai Flordiában járt egyetemre és nemrég New Yorkba költözött, hogy apja egyik irodájában dolgozhasson. Mindkét gyerek a papa birodalmába kíván elhelyezkedni.

Bianca Nygård-Murray és apja, Peter Nygård

Mindez idilli képet mutat Peter Nygård vállalkozásáról és családjáról. Találkozhatunk azonban másvéleményekkel is. Vannak, akik azt állítják, hogy a divatmágus hihetetlenül olcsón dolgoztat Kínában és Indonéziában. Az ott készülő ruhákat Európában és Amerikában drágán értékesíti. Mondhatnánk, hogy ez a kapitalizmus alaptörvénye. Mégis sokan vérlázítónak tartják, hogy éhbérét dolgoztat embereket, és a munkajogi törvényeket is gyakran áthágja.
A divatdiktátor szép karriert ígér a lányoknak, de a sikeres pálya helyett egészen másvilágba cseppennek. Egyes állítások szerint a fiatal lányok munkájához a szex is hozzátartozik. Jó állást kínál a szigetén is, de egyesek azt állították, hogy a munkavállalók nem hagyhatják el a szigetet a milliárdos engedélye nélkül, akinek személyiségét nem a tolerancia, hanem a dühkitörések jellemzik. Ebben az évben már bojkottot is szerveztek a milliárdos üzletei ellen az Interneten. A hozzászólásokból kitűnt, hogy nem mindenki hiszi el az üzletemberről kialakított csodás képet.

 


 

 

 

Peter Nygård és Yves Crump

 

 

A sziget
Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@