Egy titokzatos könyv
Milliárdos írók
Viola Henderson
Főoldal

 

Az orosz milliárdosnő európai beruházásai

 

Jelena Baturina, Oroszország leggazdagabb asszonya, Moszkva polgármesterének felesége vásárolta meg 2009-ben a Witanhurst-öt, Nyugat London második legnagyobb magántulajdonú házát, az első számú szuper ingatlan, a Buckingham Palace szomszédságában. (Timesonline)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A villát 1774-ben építették. Az épületet a szappan mágnás Sir Arthur Crosfield vásárolta meg 1913-ban azzal a szándékkal, hogy lenyűgözze a brit társadalom legmagasabb köreit. Baturina 50 millió brit fontért vette meg az épületet, majd a felújításra újabb 50 millió fontot költött. A Witanhurst, egy 90 szobás Highgate-kastély és ez a legújabb beruházása az építési vállalkozó Elenának, akit saját jogán, 1.4 milliárd font vagyonával, a leggazdagabb nő Oroszországban.

A vagyonát építőipari vállalkozásával gyűjtötte. Baturina célja helyreállítani a Witanhurst egykori dicsőségét. A kastélyt leromlott állapotban vette meg a miliárdosnő. Lyukak és omladozó párkányok jellemezték, de az Inteco társaság (ez Baturina cége) emberei remek munkát végeztek rajta. Baturina birtokolja az Inteko kongloerátum 99 százalékát (a bátyja is tulajdonos), amely 30 vállalatot foglal magában, mint például a műanyag-gyártócéget és négy cement gyár. Az orosz fővárosban Baturinát a "Baulöwin" (vagyis építő nőstény oroszlán) becenéven emlegetik.


Elena Baturina Ausztriában is komoly összegeket fektetett be. Először egy golfpályát, vásárolt, majd egy házat 2008-ban. Az épület Kitzbühel közelében, a tiroli Aurachban faluban található. Baturina ezután egy öt csillagos szállodát nyitott a térségben, a Grand Tirolia Golf & Ski Resortot. Az üdülőhely a festői golfpályára épült.

 

 

 

Elena Baturina 35 millió eurós luxus szállodája 82 szobával rendelkezik.

 

 

 

A létesítmény lenyűgöző, a legfantasztikusabb természetesen a belső dekoráció. Kilenc különböző kategória közül választhatják ki az érdeklődők a pihenési lehetőségeket, és 120 munkatárs dolgozik a vendégek jólétéért. A Grand Hotelben több szemináriumi terem, 300 négyzetméteres elnöki lakosztály is található ínyencnek való éttermek és híres szakácsok kényeztetik a szállodába érkezőket.
 
 A Grand Tirolia a legnagyobb projekt Kitzbühelben. Már 2010-ben 13 millió eurós forgalomra számítanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üzleti élet moguljai
Érdekes információk
Szuperingatlanok madártávlatból
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design:Sis@