FŐOLDAL Milliárdos írók Művészet
 
 

Vegyük észre, hogy kik élnek közöttünk!
Pribojszki Zsófia művészete
     

Pribojszki Zsófia nemzetközi hírű festőművésznek ”Zene, tánc, szerelem” címmel nyílt kiállítása március 10-én szülővárosában, Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A neves művésznő számos alkotását már óriási sikerrel mutatták be Párizsban, Brüsszelben, Washingtonban, Miamiban, Oszakában, Hong Kong-ban, Saint-Tropez-ben, Marseille-ben, továbbá Magyarország jó néhány városában.

Fekte Péter, Pribojszki Zsófia, Farkas Zoltán és Dr. Szatmári Imre


Pribojszki Zsófia a belgiumi Gent városában működő Művészeti Akadémián tanult festészetet. Munkásságára hatással volt Chagall, Picasso, a francia impresszionizmus, valamint természetesen az a magyar környezet is, amelyben megszülettek az álom és valóság határán lebegő elbűvölő látomások.
Ahányszor csak Zsófia festményeit a világ nagyvárosaiban bemutatták, a művésznő mindig hangsúlyozta, hogy valójában Magyarország jó hírét próbálta eljuttatni a metropoliszokba. Több százan érkeztek Békéscsabára, a megnyitó ünnepségre. A tárlaton megjelent vendégeket Dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgató köszöntötte.

 

Békés Megye Képviselő-testülete nevében Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is meleg szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően pedig Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója megnyitotta a kiállítást. Olyan szavakkal mutatta be a törékeny alkatú festőművésznőt és alkotásait a nagyközönségnek, melyeknek lenyűgöző, lélekemelő hatását nem lehet feledni. Mindnyájan éreztük, hogy most kivételes pillanatoknak lehetünk tanúi, amikor egy különleges nagyformátumú művész méltat egy másik kivételes tehetséget. A megnyitóról természetesen nem hiányozhatott sem a zene, sem a tánc.  Kiváló zenei élményt nyújtott a hallgatóságnak a művésznő unokaöccse, Pribojszki Mátyás és zenésztársa Kovács Erik.

Néhány festmény a művésznő alkotásai közül

 

 

 

Az impozáns eseményen a Jókai Színház táncosai is kellemes perceket szereztek az ünneplő közönségnek. Fekete Péter igazgató úr az egybegyűlteket arra is emlékeztette, hogy a kiállítás címében szereplő harmadik elemről se feledkezzünk meg, ami nem más, mint a szerelem, hiszen az élet teljességéhez ez is nélkülözhetetlen, de ez már mindenkinek a magánszférájába tartozik.
Pribojszki Zsófia fantasztikus alkotásai minden látogatót csodás élménnyel ajándékozott meg. A festmények szenvedélyt, örvénylést, kecses eleganciát, káprázatos színeket közvetítettek a közönségnek. Látomások, vágyak, remények az élet kavargó forgatagában, mindezt a szépséget magunkkal vihettük, hogy további életünk könnyebb és boldogabb legyen.
A kiállítás 2011. május 1-ig tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.


 

 

 

Férje

A Pribojszki Duó

 

Dr. Jávori Jenő, a művésznő férje

ifj. Jávori Jenő, a művésznő fia

 

 

 

Molnár László kisgazda politikus feleségével, Ibolyával Budapestről érkezett

 

    
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2009. Minden jog fenntartva
Design: C@diz