g

e

 

Díjnyertes fotó a Tejútrendszerről

 

 

 Fantasztikus élmény, amikor a Tejútrendszerben gyönyörködhetünk, hiszen Földünk is ehhez a galaxishoz tartozik. Az új-zélandi Larryn Rae fotós Tejútrendszerről készített csodálatos felvételét a világ egyik legjobbjának választották. A művész hegymászó tudására is szükség volt a fotózáshoz. Hónapokig tartott az előkészület a fényképezéshez.

Tavaly augusztusban végre az időjárási viszonyok és a csillagok is megfelelően igazodtak az univerzumban elfoglalt helyünk egyedi fényképének elkészítéséhez. Rae felmászott a Fanthams-csúcs tetejére a Taranaki-hegy oldalán. „Négy órán át 70 km/h-s szélben kellett mászni, hogy elérjük a Fanthams Peak jégcsúcsát” - nyilatkozta a fotóművész.

A fotósok a „Capture The Atlas” társasághoz minden évben eljuttatják a Tejútról készült legcsodálatosabb felvételeket. Az idén 25 képet terjesztettek fel díjazásra, és kitűnő alkotásával Larryn Rae lett a 2021-es év Tejút-fotó győztese.
A művész 2015 óta üzemelteti az „Shadow & Shade”  fotós weboldalt, azt mondja, hogy az asztrofotózás trükkös művészet és speciális fényképezést igényel.

A díjnyertes felvételt Larryn Rae fotóművész készítette.

A Taranaki Tejút: 

 

Archívum Kapcsolat