FŐOLDAL Archívum Kapcsolat
 
 

 

Pribojszki Zsófia varázslatai

 

Pribojszki Zsófia festőművésznő elkáprázatta alkotásaival tárlatának látogatóit a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, a 2015. április 24-én tartott megnyitó ünnepségen. Kiállításának címe: "Tánc a legszebb földi varázs", ami tökéletesen fedte a műveinek mondanivalóját.

 

 

j

 

 

Alkotásaiban a mozgás, a kecsesség, a szeretet, az összetartozás bonyolult érzésvilágának sokszínű és látványos kifejezése érvényesül. A művésznő különleges szürrealista festményei és a kecses, légies mozdulatokat megjelenítő szobrai elbűvölték az egybegyűlteket.

Pribojszki Zsófia leplezetlenül elénk tárta lelkét. Igéző művei sodró élményekről, megvalósult álmokról meséltek. Festményei életszeretetet, és az önmagunkra találás harmóniáját, örömét közvetítik a nézőknek.

 

 

 

 

 

 

 

A festőművész életútja cseppet sem szokványos. Békéscsabán született, de évekig élt Spanyolországban és Belgiumban. A Genti Királyi Művészeti Akadémián tanult festészetet, és ezt követően Párizsban, Saint-Tropez-ban, Marseille-ben, Brüsszelben, Washingtonban, Miamiban, Oszakában, Hong-Kongban, Budapesten, és számos magyar városban rendezett már kiállítást.

 

 

 

 

 

 

 

 

A mostani vernisszázst Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház, újabb négy esztendőre kinevezett igazgatója nyitotta meg, és kedves szavakkal méltatta a bemutatott alkotásokat. Az ünnepi hangulatot fokozta a Szoldance Tánciskola tehetséges növendékeinek fergeteges produkciója.

 

 

 

 

Pribojszki Zsófia alkotásai sok örömet szereztek a látogatóknak:

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 
 
www.cadizmedia.hu © 2015. Minden jog fenntartva
Design: C@diz