g

Kalandpark az Arab-öböl olajfúrótornyán

 

Extrém kalandpark és világszínvonalú üdülőközpont épül az Arab-öbölben. A Szaúd-arábiai Állami Befektetési alap (PIF) nyilvánosságra hozta a THE RIG turisztikai projekt terveit, amelyeket a tengeri olajfúró-platformok inspiráltak. Az „extrém park” 150.000 négyzetméteres lesz, és egy átalakított olajfúró torony tetején áll majd. Így halad a gazdag ország fokozatosan az olajtermeléstől a nemzetközi turizmus felé.

 

Mohammed bin Szalman koronaherceg, a szaúd-arábiai gazdasági átalakítási tervek fő motorja, aki ezt a 400 milliárd dollár értékű portfóliót kezeli. A nagystílű elképzelés szerint három szálloda épül összesen 800 szobával, továbbá 11 étterem, helikopter leszállók, és kalandpark létesül majd a tengeren, miközben az extrém sportok is helyet kapnak. Ezen kívül a vendégeknek 50 férőhelyes szuperjacht kikötőt is létesítenek.  

A THE RIG projekt több mint 150.000 négyzetméteren fog átnyúlni, és vendéglátási ajánlatok, kalandok és vízi sportolási élmények sokaságát kínálja. Hullámvasút, vízi csúszdák, tengeralattjáró kalandok, valamint bungee jumping várja a gazdag látogatókat.
Része a PIF stratégiájának, hogy tovább erősítse Szaúd-Arábia nemzetközi szórakoztató és turisztikai kínálatát. Ez a projekt egyedülálló turisztikai attrakció, amely várhatóan a világ minden tájáról vonzza majd a turistákat, miközben különösen népszerű a régió ÖET-országainak polgárai és lakosai körében is – közölte a PIF. 
A világ minden tájáról legalább 650 ezer turistát szeretne fogadni 2030-ig a létesítmény. A megvalósuló attrakció célja a vendéglátás, a kaland és vízisport-élmények sokasága.

Bár nem hozták nyilvánosságra, hogy a projekt mikor fejeződik be, állítólag összhangban van a PIF 2021-2025-ös stratégiájával, amely Szaúd-Arábia turisztikai és szórakoztató szektorának innovációját célozza, és támogatja az ország 2030-ra megvalósuló jövőképét Szaúd-Arábia gazdasági diverzifikáció érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Archívum Kapcsolat