g

e

Bocelliék Szaúd-Arábiában

 

Andrea Bocelli, a világhírű olasz operatenor nemrég elvarázsolta a közönséget a szaúd-arábiai AlUla városában. A csodálatos hangú művész kilenc éves kislányával, Virginia Bocellivel és kisebbik fiával, Matteóval együtt lépett színpadra. Andrea gitározott, és együtt énekelte lányával Leonard Cohen zeneszerző Hallelujah című ikonikus dalát - közölte a Saudi Gazette.

Bocelli 300-nál kevesebb néző előtt, Hegra ősi sivatagi városának falai között reprezentálta első szaúdi fellépését. A település még az első században a Nabateai Királyság idején épült, ahol homokkő-hegyekbe vágott sírok ezrei találhatók. Legalább 100 sír rendelkezik bonyolult, faragott homlokzattal, ez volt hajdan a képzett nabateai kézművesek aláírása. Bocelli a gyermekeivel az Al-Khuraymat 20 faragott sírjának hátterében lépett fel. A tenor minden koncerten elámult azon a melegségen, amellyel a szaúdiak fogadták.

A 62 éves Andrea Bocelli háromgyerekes édesapa. Az első házasságából két fia született, Amos 1995-ben, Matteo 1997-ben jött a világra. A világhírű művész 2002-ben elvált a feleségétől, beleszeretett a nála 25 évvel fiatalabb Veronica Bertibe, akitől 2012-ben megszületett Virginia nevű kislánya.

Andrea Bocelli a pandémia idején, főként szülőföldjén tartózkodott az olaszországi Toszkánában. Az utóbbi hónapokban különleges, távolságtartó fellépésekkel népszerűsítette új „Believe” című albumát Olaszországban, sőt a határokon túl is, például a londoni Szent Pál-székesegyházban. Most az olasz tenor családjával visszatért második otthonába, a floridai Miamiba.

Bocelliék Szaúd-Arábiában:

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 Archívum Kapcsolat